Aku, Dia & Cintakami

Saturday, December 5, 2009

Slow la...

Disebabkan selalu kena balik lambat..aku kena la drive sendrik g opis..selalu aku tido jer..sedar2 dah kt tepi pagar PHAAM...Bila aku drive baru aku tau mcm mana tensen nyer cik Hb aku drive hari2 ....(dah tau lama dah.. tu yg malas nk drive..ahakssss).

Ada satu pagi tu...aku mengekor belakang sebuah keta..muatan penuh. Si dreba duk sakan bercerita...aku tau sbb tgk tangan dia cam sotong ke kiri ke kanan ke dpn kebelakang...haru betul mamat ni.. keta dah bsusun kat belakang. nak memotong x leh sbb keta dr dpn byk sgt. Pd pemandu keta cam gini tolong ler..tangan tu kalu nak kehulu kehilir lantak pi hang la..tapi kaki tu tolong ler tekan minyak..takkan nak suruh kaki pun kehulu kehilir...

Tu kes sibuk bercerita,ni lak kes perasan keta laju. Bila sampai kat tempat bleh memotong (ada 2 lane)keta yg lembab p sebelah lane kiri (sbb sedar diri lembab) tp keta ke2 yg mgekor kat belakang x sedor diri lembab so bersaing gn keta lembab td, bukannya nk memotong jd keta ke3 x leh nak g mana...sampai sudah x leh memotong. Dah la slow...suka sgt tekan brake..nampak lopak brake..nampak air brake..nampak gerai karipap brake...adoiiiii

Kes bergayut kt tipon pun satu hal, org duk sibuk nk kejar traffic light dia dok bawa keta kekiri kekanan & slow tahap gaban...lepas tu leh lak melencong dr lane ke3 ke lane tepi sekali. Dah tau x nk masuk traffic light p la awal2 ke tepi jgn ganggu driver lain.Driver sekarang suka memperjudikan nyawa mereka & keluarga mereka. Bawa keta ni kena ada tolak ansur...bila pemandu lain x sabar, mereka akan memotong walaupn jalan depan x clear..ni yg myebabkan xcdent. Kalu rasa keta x pickup g jer lane kiri jgn myusahkan pemandu lain. Kalu speedlimit 80km/j jgn ler bawa 40km/j. Tensen + mengantuk kalu ikut belakang keta lembab ni... HATI2 DIJLN RAYA..PANDU CERMAT JIWA SELAMAT.

No comments:

Post a Comment