Aku, Dia & Cintakami

Thursday, September 24, 2009

Siap Sudah.....

Setelah bertungkus lumus, akhirnyer aku berjaya menyiapkan langsir raya utk raya taun 2009.
dan inilah hasilnyer...


Dina-Model langsir 2009

Wednesday, September 16, 2009

Checklist Raya

Ari ni dah 27 Ramadhan...meh check checklist apa lg yg lum settle

Baju raya
Suma dah settle

Tudung/songkok raya
Berehhh...

Kasut Raya
Pun dah settle

Kuih Raya
Dah settle gak

Balang kuih raya
Hb kata yg lama tu elok lg..basuh jer

Duit Raya
settle....sesapa nak duit raya datang ler umah

Perabut raya
budget x de nk tukar...tukar sarung Sofa jer.Ingat nak jahit sendrik...demam punya pasal..kain2 tu duk bertapa dlm beg plastik lg.Nampaknya lepas raya ler baru settle (susah2 htr kedai jer kan..kan)

Langsir Raya
Baru jahit separuh..alamak cam x sempat jer nak buat ni..

Walaupun masih ada yg belum settle...aku tetap akan beraya gan gumbira nyer lalalalala....

Sunday, September 6, 2009

17 Ramadhan Sudah.....

Sekejap jer dah 17 hari umat islam menjalani Ibadah Puasa. Tahun ni Alhamdulillah..suma anak2ku berpuasa. Baby pun dah tak heran tengok bdk2 lain makan depan dia..pandai anak comel ibu ni.

Persiapan raya...almost done. Cuma anak dara 2 org tu jer nak kasut tumit tinggi & tak jumpa yang bkenan dihati (hati ibu dorang ler..). Kuih raya cam taun2 lepas ler..tunjuk2 & bayar jer.

Taun ni raya kt kg Hb..Petang raya pertama baru balik kg aku lak..tiap2 taun cam tu ler rutin kami, cuma alternate raya kt mana dulu jer.Elok kawen 1 negeri ni..senang nak adjust tak yah gaduh2 nak balik raya. Abang aku lg best 1 kg ...errr melalut lak.

18hb company aku dah istihar cuti...maknanyer cuti raya aku dari 18hb ~ 27hb Sept...fuhyoo lama giler tu...jgn jeles yer kwn2. balik raya nti pulun ler buat keje sbb dah cuti lama.

Minggu ni keje 4 ari..minggu dpn pun keje 4 ari...pas tu cuti...HORREYYYY..