Aku, Dia & Cintakami

Saturday, December 5, 2009

CA yg buat aku pening

2-3 bulan ni aku bz sikit & tpaksa stayback (dlm kata lain kena paksa OT). Boss nak settlekan CA (Collective Agreement - Company yg ada UNION tau ler menda alah ni) dlm bulan ni...Aku & CA team dah btungkus lumus menyiap & membentangkan kertas kerja..tp still x dpt fullfill boss yer kehendak (boss aku ni bernafsu lain macam sikit...ari ni cakap lain esok dah jd lain lak).

Aku lak jenis yg suka on-time (datang on-time -kadang2 lambat gak he3 & balik pun sure on-time la..). Stayback lak bukan kejap2 kadang2 drag sampai kul 10mlm..sapa x tensen. Walaupun boss sogok gan makanan enak2 (mat rempit McD & Pizza la yg selalu jd mangsa) tp hati aku dah x de kt opis...hang buh makanan paling lazat dlm dunia pun aku dah x pandang..dlm otak aku hanya ada bayangan insan2 yg aku syg jer

Boss aku lak cam x paham2 naluri aku sebagai seorg ibu..lepas 5.20pm (abis kerja) otak aku dah jem..dah x leh nak pikir dah bak kata pepatah badan jer yg kat opis tu yg lain2 dok kt umah dah. Yg boss aku ni lak asal din dong bell kul 5.20 tu, masa tu la baru nk panggil mtg haru tul. Tapi 2,3 hari ni aku mengelat tak mau join mtg..kebetulan lak aku batuk teruk so, aku bg alasan batuk aku boleh merebakkan virus kpd suma team, dah la mtg dlm bilik tertutup...boss kata "OK"...YES! YES! melompat la achik..

Persiapan untuk negotation dah siap..nasib baik taun ni ada CA team yg mantop komputer..tu yg leh mboloskan diri dr mtg.Slide2 tuk presentation dah siap tunggu greenlight utk bsidang jer lg..minta2 semuanya bjln dgn lancar...

No comments:

Post a Comment