Aku, Dia & Cintakami

Monday, March 30, 2009

Kamera lama vs baru

Sepatutnye aku post entry ni....2 bulan lepas tp hang separuh jalan.ni ler rupa kamera baru aku -Panasonic Lumix DMC-FZ28 ...
setelah kamera lama dirosakkan oleh baby (dulu aku aku pakai Kodak DX7630(2004~2009)). Call kodak nyer distributor klu nak repair RM500++. Alang2 menyeluk pekasam..beli baru ler jawapnyer. Memula aku nak cari Nikon Coolpix jer..tapi hubby dah terjatuh chenta gan yg ni, so aku on jer ler..janji dia bayar. setakat ni aku memang puas hati menggunakannyer. Entry aku kat Cameron menggunakan kamera ni..mmg puas hati dan berbaloi. Tapi banyak function2 yg aku belum khatam...tak de masa nak explore.



Wednesday, March 11, 2009

2H1M-Cameron

Entry ni dah jd pekasam dlm folder aku...x sempat nak post.
Sempena nak mengabiskan cuti Maulidur rasul (7/3/09). Tetiba jer aku tergerak ati nak naik Cameron. So, call hubby suh check Strawberry Park tp dah dah full house. Survey nyer survey last2 aku book kt Hotel Jasmine. Budget hotel...not bad ler..cuma anak2 aku x leh tido sbb panas (depa ni UK's Spec). Aku janji gan Ina kul 12pm gerak tp anak2 aku ada saringan 'AZAN' kt surau kul 1.30pm baru selesai. Kesian ina kena tunggu aku. Cik Abang aku rempit dr Paya Jaras ke Tapah 1 jam jer...(kuar kul 2pm spai Tapah kul 3.15pm)fuhyooo caya la bang leh masuk F1 ni.

Ni permulaan jalan yang paling aku tak suka bila nak naik Cameron ikut Tapah.... (peringatan : bagi yg tak tahan tolong sediakan plastik b4 memulakan perjlnan ini)
Setelah berhempas pulas melayan kete2 yg lembab akhirnya aku spai kt Tanah Rata dalam kul 5pm. Ni signboard suh singgah minum kt Cameron Bharat.

Sampai Brinchang, check in hotel..g cari minum ptg & ronda2 kt pasar malam. (Beli topi, payung & baju gambar stoberi, jagung rebus, udang goreng tepung, apam balik, stoberi coklat (yg datok ct suke tu).

Esoknye, Lepas brekfas..g the Big Strawberry Farm & Cactus Valley. Abis sesi fotografi kt situ terus ke KeaFarm. Mcm2 ada kt sini (shopping sayur (RM10/18pkt-jenuh aku nak cukupkan 18 jenis sayur), madu, stoberi, jagung,limau,keledek bla bla...dan tak lupa jambu epal)


Ikhwan sedang posing dgn brg2 yg aku beli...kat kaki dia ada berlonggok2 lg (he he he)



Pas tu g BOH Sg Palas Plantation. Masa nak naik tu jem giler...
So, aku jdkan stoberi ni sbgai model baru aku...sebelum dia di'ngap' oleh baby yg mmg hantu stoberi.
Ni lak signboard masa nk g Sg Palas Boh Plantation..laki aku wat corner baring sbb tu gambo tak cantik.

Sebelum turun sempat g bergambar kt buah2an gergasi ni kt Tanah Rata.

Kul 5pm...turun dari Tanah Rata...& Lepak jap kt Lata Iskandar sebelum pulang..