Aku, Dia & Cintakami

Saturday, February 28, 2009

Baby & Hobi baru

Semenjak 2menjak ni baby dapat hobi baru...gigit bhg hujung jari sampai luka. Aku dah wat mcm2 bg dia jgn gigit tp still wat lg. Aku bw g knik & komplot gan doc suh ckp kat dia klu luka nti kena potong, aku dah bungkus jari gan handyplast, buh ubat kuning bg dia takut dll tp still tak jalan. Bila dia duk sorang2 dia akan mulakan aktiviti ni setakat ni dah 3 btg jari terlibat gan aktiviti baru dia ni......pening aku...

Aku yg tak sihat

Dah hampir 2 minggu aku dilanda demam & batuk..
badan aku seram sejuk jer..tp bila g knik doc kata temp ok..36 C
(ni yg aku tak paham). Bila malam start kul 1am aku akan mula berkokok Sampai nak terkuar anak tekak..selama lebih kurang 1 jam (aku tgk jam sbb tu tau...) Aku dah check segala2 nyer suma ok..tp aku still x ok2 gak. Mggu ni klu tak ok gak aku nak ambil refer letter..g jumpa specialist..manalah tau kot2 ada penyakit kronik yg cuba bersembunyi di sebalik badan aku ni..

Wednesday, February 11, 2009

Mak Kata....

Masa aku kecik2 dulu, Mak selalu kata...
1. Jgn berumah di tepian pantai kalau takut di pukul ombak... aku ikut ckp mak aku beli umah nun jauh di Puncak...

2. Di mana ada kemahuan di situ ada jalan..disbbkan nak sgt pandai bw motor seekor ayam patah kaki aku langgar (bukan salah aku, dia main kt tgh jalan..aku mana pandai brek lg masa tu) dan aku berjaya menunggang moto dgn cemerlangnyer dlm masa 1 ari..

3. Sarang Tebuan Jgn dijolok...gara2 bg aku jatuh secara sengaja aku debik muka sorang budak lelaki kelas aku. (ada ker patut dia tekan kerusi aku, masa aku sdg main ala2 rocking chair...macam nangka busuk aku jatuh ke lantai.. malu wooo..)

4. Jgn menyanyi kt dapur nanti dpt suami tua....Yes! aku dapat suami tua 4 thn dr aku.

5. Jgn minum air ada semut nanti cepat lupa....sbb byk sgt makan semut ler byk yg mak pesan aku dah lupa...he..he..he

Ni jer antara kata2 yg aku ingat...nanti bila aku dah ingat aku sambung balik.

Sunday, February 8, 2009

Jeng..jeng...

Di satu mlm yg indah....ketika dlm p'jlnan balik dr kedai makan. Tetiba aku rasa sesuatu mengusik2 kakiku..aku biarkan..lelama makin over lak benda tu mengeletek kakiku. Dgn perasaan x puas ati aku bukak lampu...mak..kerlipan matanyer menikam mataku..sepantas kilat aku tutup lampu sbb x sanggup menatap wajahnyer sambil menjerit dgn nada ganas + seram sejuk ..Berenti bang, Cepat berenti bang......Suami terchenta tanya apasal? KATAK!!...Bila keta berenti aku & baby dah duk kt seat belakang...he he he. (lompat ikut laluan tengah) Usaha menangkap katak gagal. So, aku & anak2 duk bersila kt seat belakang spai ke umah. Bila spai kt umah..tup2 katak tu kuar cam tau jer dah spai. Cik abg aku yg brutal terus cekup & campak kt mana tah...
Moral of d'story...
sebelum masukkan kasut2 kedlm kete check dulu kot2 ada penghuni yg x diundang...

Friday, February 6, 2009

Bercuti Lagi

Malam ni aku sibuk. Banyak keje nak kena settlekan..
1. Cuci Baju & Sidai.
2. Hantar Baju Sekolah G Dobi
3. Kemas Rumah
4. Charge Battery Camera
5. Clearkan SD card
6. Packing Baju
Sebab esok aku nak G Holiday......Horayyyy

Signboard...

Masa otw balik keje td aku terbaca 1 signboard..kt tepi jalan, antara kata2 yg tertera

"Tlg jgn buang sampah kat sini..makcik dah tak larat nak sapu".

Aduss...syahdu lak aku dgn luahan hati makcik tu (nak tergelak pun ada...klu makcik baca blog ni jgn kecik hati aaaa..).So, pd korang yg suka buang sampah merata2 tu, tlglah jaga kebersihan alam sekitar..